Jak vybrat pokladnu

Dotyková pokladna je vlastně klasický počítač v trochu jiné podobě :-)

Výběr není žádná věda, mrkněte na pár rad s výběrem:

  1. Úhlopříčka obrazovky určuje rozměr obrazovky. Pro malé prostory, jako jsou bary a potraviny, jsou nejpopulárnější 15". Máte dost místa? Pořiďte si větší obrazovku! 
  2. Operační systém: většinou Windows 7, jen několik modelů v doprodeji má Windows XP, proto jsou velmi levné (do 5.000 Kč) a vhodné hlavně do malých provozů.

  3. "Vnitřnosti“: všechny počítače s Windows 7 mají minimálně 2 GB RAM a poměrně výkonný procesor. Jsou tedy bez problémů použitelné pro většinu pokladních SW.

  4. Dotyková technologie nabízí více možností.

a) PCAP (Projected capacitive): sklo umožňuje pouze dotyk prstem a stylusem. Je odolný, ale nereaguje na mokré ruce, ani s kapkou na displayi. Je to nejdražší a jedna z nejpokročilejších technologií, se kterou se dnes a denně potkáváte v mobilech a tabletech.

b) REZISTIVNÍ: odporová fólie umožňuje dotyk jakýmkoliv předmětem a prstem, i když jsou mokré. Pozor, ostré předměty mohou fólii poškodit!

c) APR (akustický pulz): jedna z nejlepších technologií vůbec. Odolné sklo reaguje na dotyk jakýmkoliv i mokrým předmětem a prstem. Díky tomu je ideální do barů a restaurací.

d) SAW: pracuje na principu povrchové akustické vlny. Sklo na dotyk stylusem nebo prstem nereaguje, když je obrazovka špinavá a jsou na ní kapky vody. Do barů určitě ne!

e) INFRARED: sklo nemá problém s dotykem jakéhokoliv předmětu a prstu včetně mokrých. Klidně i do barů a restaurací.

f) OPTICAL: sklo reaguje na dotyk jakýmkoliv předmětem i mokrým prstem na principu několika kamer zabudovaných v rámečku. Používá se hlavně u velkých dotykových displayů nad 32", tedy na navigační interaktivní panely v obchodních centrech, pro účely prezentací apod. Je méně citlivá než ostatní technologie.

 

Tápete? Nevíte si rady, která pokladna je pro vás nejvhodnější? Na nic nečekejte a zavolejte nám na tel. 604 982 095. Poradíme vám!

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Informace o sbíraných cookies najdete zde.